Samling: Parmesan

Parmesan. Bare ordet smaker eksotisk for mange. Likevel er ikke Parmesan alltid Parmesan. Som en av verdens mest kjente ostetyper, omfanger begrepet et stort spekter ulike varianter, alle produsert i et begrenset geografisk område i Nord-Italia. Her har Parmesan blitt laget i århundrer. Med bølgende åser og grønne enger med et kjølig klima er forholdene ideelle for å produsere den eneste ost i verden som kan kalles Parmesan. Typisk for denne regionen er matkulturen og tradisjonene, hvor parmesan har blitt laget i små grupper og gått gjennom familier fra generasjon til generasjon.
De to mest kjente typene, som også er opphavsbeskyttet (DOP) er Parmiggiano Reggiano og Grana Padano, der førstnevnte er mest anerkjent (og dyrest), mens sistnevnte er mest utbredt i det norske kjøkkenet.
Ekte parmesan har en hard og kornete tekstur, laget av kumelk med en karakteristisk smak av salt og sødme. De fleste parmesanoster lagres i minst ett år. Fargen på parmesanosten er blek gul, og egner seg godt til alt fra salat, ostetallerken og til pasta. Den kan også bli spist på egen hånd som snack.
Med all den parmesanosten som finnes på markedet kan du lurer på hva som gjør våre i Fine Food annerledes. Vi har vi en sann lidenskap for parmesan! Vi besøker lokale området og velger et produkt basert på smaken vi mener er best og kjøper den bare fra en håndfull produsenter som vi kjenner personlig. Vi leverer Parmesan i alle størrelser, fra 4 kg ned til 200 g.
2 produkter
  • Parmigiano Reggiano (DOP). 24 måneder, kvart hjul
    Parmigiano Reggiano (DOP). 24 måneder, kvart hjul
    Vanlig pris
    0,00 kr
    Salgspris
    0,00 kr
  • Grana Padano (DOP), kvart hjul
    Grana Padano (DOP), kvart hjul
    Vanlig pris
    150,00 kr
    Salgspris
    150,00 kr